Сватбен букет

 

   Сватбеният букет е най-важния от сватбените аксесоарит на всяка булка. Букета на сватбата е неизменна част от всеки ритуал, присъства на всички снимки, носи цветовата гама и темата на всяка сватба. От стари времена булката държи в ръцете си сватбен букет от уханни билки и цветя, за да пази младото семейство от болести и зли сили. В наши дни сватбения букет се е превърнал в истинско бижу допълващо визията на булката.

   Букетите могат да бъдат изградени от изкуствени или естествени цветя, като все повече булки се спират на сватбени букети от живи цветя.

Булченски букет 

   Според формата си букетите за сватба се делят на кръгли, издължени и  такива с нестандартна форма. Голям или по-малък, кръглият сватбен букет е подходящ за всяка фигура. Той е удобен за носене и стои добре на всеки модел рокля – на практика това е универсалния булчински букет. Няма ограничение на цветята, които могат да се използват за изработването на кръгъл букет – остава да се съобразите единствено с Вашето желание за цвят и текстура на букета.

   Такъв букет може да бъде изработен на връзка – само с цветя, подредени в полукръг или на микрофон – специална дръжка с гъба, която се мокри и така съхранява цветята по-дълго. Освен свежи цветя микрофонът дава възможност за много по-детайлно подреждане на цветята, да се оформи почти пълен кръг, както и да се използват цветя с по-къси дръжки. Трябва да имате предвид обаче, че сватбен букет изграден на микрофон е по-тежък от същия букет на връзка с около 500-700 грама. Когато избирате вариант за изграждането на Вашия сватбен букет непременно се консултирайте с флориста си, кой начин е по-удачен съобразно цветята, които сте избрали и датата на Вашата сватба. Ако е удачен булчински букет на връзка определено Ви го препоръчвам – ще Ви бъде много по-лек и удобен, а това не е за пренебрегване.

 Букет сватбата   

 

 

 

 

   Издължените или падащи сватбени букети са подходящи за по-високи булки, обемните рокли също предразполагат към такъв букет. Изграждането на букета тук е задължително на микрофон. Дължината и обема на падащата част зависи само от желанията Ви.

 

 

 

 

 

    Към нестандартните булчински букети биха могли да се причислят на практика всички останали букети... Има някои наистина атрактивни варианти, които си струва да видите.

Сватбен букет   

 

 

 

    Помандербол  или ароматна топка представлява топка от цветя – пълен кръг оформен от цветове. Този сватбен букет може да съхрани цветовете свежи дълго, тъй като се изгражда на специална гъба, това от своя страна обаче прави букета относително тежък. От цветната топка излиза най-често панделка, която служи за носене на букета. Често панделката може да бъде заменена с перли или друго бижу. Цветовете, размерите и нюансите варират широко.

 

 

Букет за сватба   

 

 

 

 

   Все по-често в изграждането на букетите на булката се включват елементи на бижутерията, като ефектно се съчетават с цветята. Добавена единична перла или камъче на отделен цвят... на всички цветове в букета или изграждане на цялостен ансамбъл... това зависи само от Вашето желание.

 

 

Букети сватбата   

    Атрактивно и много не стандартно стоят и букетите изградени без участието на цветя. Перли, камъни, мъниста.... дори копчета.

 

Букет за булка   

 

   В стремежа за не стандартна и интересна визия все повече при изграждането на сватбени букети се използват помощни елементи, достигащи до цели конструкции, по които се спускат цветя, бижута, клони, пеперуди.

 

 

 

 

 

 

 

Букет сватба Букети сватба

 

 

Темата на сватбеното тържество понякога силно повлиява визията на Вашия сватбен букет. Градинската сватбена церемония се допълва перфектно от булчински букет в кошничка или сламена чантичка, а морската сватба – от булчински букет изграден от миди, раковини и перли...