Сватбена украса за църква

Украса за изнесен ритуал

 

   Гражданският ритуал по традиция се провежда в ритуалната зала. Все повече двойки обаче в желанието си за уникална и запомняща се сватба или чисто практично, за да осигурят комфорт и да не разхождат гостите си предпочитат така наречения изнесен ритуал.  Независимо, на кой от двата варианта ще се спрете е добре да предвидите украса за изнесения ритуал, която еднозначно да покаже, че този момент от сватбения ден е неразделна и единна част от него. В ритуалната зала най-често се украсява пътеката, по която преминават младоженците. Стойки от цветя, кордон от воали или просто единични цветя по пода – това е само Ваш избор. Добре е само да предвидите украсата, така че да не пречи на свободното преминаване на младоженците – особенно на булката :)

               Украса за изнесен ритуал

   Ако сте се спрели на изнесен ритуал е добре да планирате украса за изнесения ритуал по-обстойно, тъй като именно украсата превръща една обикновена зала или градина в тържествено място за сключване на брак. Основната част от украсата Ви следва да оформи пътеката за младоженците и масата за провеждане на ритуала. Въпрос на желание е дали ще има арка на входа на пътеката или над ритуалната маса или ще използвате само стойки с цветни аранжировки.

Сватбена украса за църква

 

 

 

 

   Ритуалната маса е акцента на декорацията. Най-често официално драпирана с подходящи цветни аранжировки и детайли, както и с воали или панделки  носещи цвета на сватбеното тържество. Много романтика добавят разпръснати листенца от цветя или единични цветове. Ако сте избрали градина за място на провеждане на ритуала следва да се съобразите с особеностите на украсата на открито – да предвидите наличен вятър, както и  разположението на ритуалната маса спрямо слънцето. Винаги имайте готов резервен вариант при лошо време. Гостите при открит ритуал може да седят на специално подредени столове, които може да са с покривала или панделки или ефектни цветни декорации на столовете до пътеката. Допустимо е около пътеката да разположите коктейлни маси и гостите да се настанят на тях, особено ако сте предвидили коктейл с вино или шампанско за добре дошли. Не пропускайте в центъра на коктейлните маси да разположите малка декорация в стила на сватбата.

 

 

Сватбена украса църква 

 

 

 

 

   Църквата е свещено място, което носи свое излъчване и емоция. Сватбената украса за църква има за цел да внесе празнично настроение и отново да напомни за елементите на Вашия ден. Обичайно се украсява пътеката в средата на храма. Ако има столове или пейки те могат да се използват, като носители на украсата. Ако гостите ще бъдат правостоящи се поставят стойки с цветя и воали. В централната част на храма може да се поставят няколко цветни аранжировки, за да се обособи мястото на ритуала. Ако църквата е с по-слаба естествена светлина много тържественост внасят свещите, като най-често те са съчетани в цветните аранжировки.