Украса на ресторант за сватба

 

   След като сте избрали ресторант за провеждане на Вашата сватба, следвайки желанията, интуицията си и съветите ни в Раздел Избор за ресторант за сватба е време да помислите за украсата на ресторанта за сватбата. Именно декоративните елементи превръщат избрания от Вас ресторант за сватба или градина във Вашето уникално място, добавят елементите и изграждат визията на сватбеното тържество.

   В наши дни възможностите на декораторите са на практика неограничени, остава да съобразите само желанията си с Вашия бюджет. При планирането на украса на ресторант за сватба е добре да обърнете внимание на няколко детайла:

Украса на ресторанти за сватба

 

  

    При украсата на ресторанта (независимо дали става въпрос за затворена зала или градина) една от най-важните части е Вашата младоженска маса. Това е и едно от най-често заснеманите места. Разположението на младоженската маса трябва да бъде така подбрано, че гостите да бъдат разположени равномерно около нея, по възможност да граничи с дансинга и зад нея фона да е подходящ за снимки.  Имайте предвид, че фона зад Вашата младоженска маса може да бъде коригиран с поставянето на декоративна стена зад нея. Тази стена се облича с плат – най-често в светлите тонове на бяло или екрю и се добавят по желание допълнителни цветни елементи или украса с цветя. Стената може да бъде и светеща, като светлините най-често са разположени под плата – така остава приятния ефект, без да пречи на снимките. Цветните аранжировки на младоженската масата следва да се съобразят с нейната форма и големина. На по-дългите маси често се поставя една централна цветна аранжировка и две в двата противоположни края на масата.

                           

  

 

 Украса на ресторант за сватба

   Украса за ресторант за сватба

  

 

 

   При кръглите маси украсата следва формата на масата. Украсата на младоженска маса с високи аранжировки е желателно да се избягват, тъй като закриват официалните лица. От плота на масата надолу обаче няма никакви ограничения – аранжировката може да бъде „падаща” или „висяща”, както и може да има единично разположени цветя по драперията. Ако ще използвате свещи – височината отново е от значение. Подходящо е и използването на декоративни листенца, камъчета, перли, кристали и т.н.

   Украсата, която Вашите гости ще виждат най-често е тази на техните маси. Ето защо това е и мястото, в което трябва да вложите цялата си креативност, за да създадете усещането за Вашия ден по един незабравим начин. Формата на масите в ресторанта е определящ за вида, формата и големината на украсата на масите за гости. Не забравяйте, че украсата на ресторанта за сватба е много важна част от тържеството Ви, но чисто пространствено тя в никакъв случай не трябва да създава дискомфорт както на гостите Ви, така и на поднасянето на избраното меню.

 Ресторант за сватба украса 

 

 

 

    При правоъгълни маси за гости е удачно да изберете по-прибрани аранжировки, развити във височина, но не повече от 25-30 см, за да може гостите да се виждат по между си. Броя на аранжировките зависи от местата на всяка маса – една аранжировка се разполага между 6-8 души, т.е. на маса с 12 места нужни две аранжировки за да изглеждат добре. Най-често покривките на масите са бели или екрю, а цвета на сватбата се добавя с рънър през средата на масата или като цветен акцент в двата края на масата, когато там няма да се разполагат гости.

 

 Украса на ресторант за сватбата 

 

 

 

 

 

 

   Кръглата маса за гости предоставят повече пространство и възможности за украса. Центъра на масата с диаметър около 40 см средно остава свободен – така може да разгърнете декорацията и в ширина и с обем. Не забравяйте да оставите и място за сервиране, особено ако сте избрали вариант с общи плата. Цвят може да добавите с рънър през средата на масата или концентриран в центъра. Огледало или чисто стъкло ще добавят екстравагантност и блясък. Не пропускайте детайли като камъчета, перли и кристали... както и единични цветове разпръснати по масата за гости.

Ресторант за сватба украса 

    Панделките за столове са детайл, който най-активно добавя желания цвят в ресторанта. От класически панделки от органза или сатен, панделки с добавено естествено цвете до нестандартни решения с ленти или мрежи... всичко това в любимия цвят и разпръснато в цялата зала. Ако искате да избягате от стандарта помислете за мястото на панделката – вързана през стола горе или по-ниско долу, закачена само на гърба на стола, завързана от страни на облегалката – варианти много.

   Дансингът е най-важното място в цялата сватбена зала – там се провеждат всички ритуали, гостите танцуват, извиват се хора. Огледайте дансинга във Вашия ресторант за сватба и обмислете дали е необходимо да се украси – това зависи от конкретната зала. Допустимо е да го отличите от останалата част на ресторанта – с воали, цветна украса на стойки, светлини или балони. Бъдете умерени и оставете място за танци. Не пропускайте да обмислите семпла украса за мястото на дисководещия, като го съгласувате с него предварително, както и на масата за служебните лица и масата или количката за сватбената торта.

Ресторанти за сватба украси

 

 

   Ако сте избрали градина за сватбеното си тържество трябва да се съобразите с някои особености при украсата. И в най-топлите летни вечери може да подухва ветрец. Това от своя страна обезсмисля употребата на открити свещи... а е толкова романтично. Ако искате свещите Ви със сигурност да горят е добре да ги поставите в по-дълбоки стъклени свещници или най-добре фенери. При украсата на масите за гости избягвайте употребата на цветни листенца или пера... много бързо може да се окажат не там, където сте ги поставили. За предпочитане са камъчета, кристали и перли. При балонните декорации се уверете, че са добре закрепени, а балоните с хелии разпръснати под тентата на градината не е добра идея.

   Ако искате да се чувствате сигурни в избора си може да съгласувате украсата на ресторанта за сватба с професионален декоратор. От него може да получите ценни идеи, а ако решите да поверите изпълнението на украсата на професионалист ще си спестите много ангажименти.