Украса за сватбена кола

 Украса за сватбена кола

 

 

   По традиция, сватбеният автомобил който превозва младоженците и кумовете се украсява. Това обикновено се прави пред  дома на младоженеца, преди да се вземат  кумовете. Старите хора казват, че украсата за сватбен автомобил се поставя от човек, с двама живи родители, за това най-често шаферка съдейства на декоратора – за да се спази традицията.

 

При украсата на сватбената кола е добре да спазите тематичната и цветова линия на тържеството, като се използват цветя, панделки, воали, балони и др.

Украса на сватбена кола

 

 

 

 

 

    Цветната украса на колата може да бъде една - обемна, разположена на предния капак, няколко по-малки единични, разпръснати по капака на автомобила или на единични цветове, които може да се разположат, както по капака, предното стъкло, така и от двете страни на колата. Най-често цветната украса се прикрепя към сватбената кола посредством вакуум – това е най-безопасния и сигурен за колата метод. Флористите разполагат с различни по размер и форма вакуум-стойки, снабдени с пиефлора  - специална гъба, която позволява цветята да бъдат подредени в желаната форма и ги запазва свежи, тъй като е напоена с вода.

          

Кола за сватба   Съществуват и малки вакуум държачи за едно или няколко единични цветя. Така украсата на сватбения автомобил става много по-нестандартна.

 Украса на сватбен автомобил

 

 

 

   Освен посредством вакуум цветните украси може да се прикрепят и посредством воали или панделки, чрез „завързване” около предния капак, на дръжките или огледалата. Това също е един сигурен вариант, както за цветята, така и за сватбената кола.

Кола за сватба украса

 

 

   Независимо, кой метод на захващане ще изберете е добре да съобразите големината и формата на аранжировката с мястото и на поставяне на сватбения автомобил, така че да не пречи на видимостта на водача. Повечето професионални шофьори са подготвени, но ако няма да използвате такъв е добре да предупредите, че въпреки доброто закрепване на аранжировките, високите скорости не са никак препоръчителни за украсата на автомобила. Тук е мястото да се обърне внимание на рисковете, които поемат младоженците, желаещи да използват украсата за сватбения автомобил, като централна аранжировка на младоженската маса. Реално няма как да е напълно гарантиран видът, в който ще свалите аранжировката от автомобила – било заради скорост, климатични условия или други фактори. А младоженската маса е най-важната част от ресторанта и неговата украса, съответно и най-често заснеманата.

 

 

 

   При украса на сватбения автомобил с балони е добре да имате предвид няколко особености. Предния капак се нагорещява от работата на двигателя и балоните поставени директно върху него най-често се пукат. Същия ефект има и покрива на колата, особенно през лятото. При балонна декорация трябва да предвидите възможността част от балоните да се спукат и да си осигурите декорацията, така че да не пострада от намаления брой балони.