Сватбени подаръци за гости

 

   Традицията повелява всеки гост на сватбата да получи дар от младоженците сватбен подарък за гостите, като спомен от този специален ден. Бонбониера със захаросани бадеми, декорирана кутийка, магнитче, снимка или фигурка – всяка двойка желае нейния сватбен подарък да е атрактивен и запомнящ се. Търсят се все повече нестандартни решения, както като вид на сватбените подаръци за гости, така и в материите и цветовата гама.

   Независимо от избрания подарък за гости е добре да имате предвид следните особености:

Сватбени подаръци за гости 

 

  

    Тъй като подаръците за гости се поръчват доста преди датата на сватбеното тържество, то необходимата бройка се определя от предварително изготвения списък с гости. Най-често младоженците даряват индивидуално всеки гост на сватбеното тържество. Индивидуалните подаръци за гости на сватбата може да бъдат еднакви за всички гости или да предвидите два различни вида подаръчета – един за дамите и един за господата, като е добре двете подаръчета за гости да са съвместими идейно и визуално.

  Подаръци за гости на сватба   

    Независимо дали се спрете на един или два различни подаръка децата, които сте поканили на Вашето тържество определено ще запомнят жеста, ако за тях приготвите специални детски подаръчета. Когато поръчвате Вашите подаръци предвидете всички гости от списъка, като не забравяте да преброите и себе си и кумовете. Предвидете няколко бройки допълнително – не повече от 10% от общата бройка, тъй като не е изключено малко преди сватбата да се окажете с повече гости от първоначално планираното. Ако не желаете предварително да поръчвате по-голяма бройка се уверете, че при необходимост може да поръчате допълнително бройки, както и минимален срок за изпълнение. Имайте предвид, че е допустимо, ако се спрете на по-скъп и обемен сватбен подарък то да бъде по едно за семейство. В този случай пребройте внимателно семействата, като порасналите деца, особено живеещи самостоятелно е редно да получат лично подарък.

Сватбени подаръци на гостите 

 

 

   За да останат спомен точно от Вашата сватба е добре сватбените подаръци за гости да бъдат надписани - върху самите тях ако е възможно или с поставена допълнително панделка. Най-често се надписват с двете имена на младоженците или с имената и датата на сватбата. Ако сте избрали строго официален стил на тържеството е редно имената Ви да бъдат изписани целите (Цветелина и Александър) или само символите на първите букви (Ц§А). Ако сватбата ще бъде пъстра, весела, младежка е допустимо да използвате и умалителни или имена на „галено” (Цвети и Сашо). Редно е името на дамата да бъде изписано първо.

       Подаръци за гости за сватба

   В зависимост от избраната програма за сватбения Ви ден имате няколко варианта да поднесете подаръците на гостите си. Много често подаръците за гости на сватба се поставят на мястото на всеки гост. Ако се спрете на този вариант е добре да планирате, кой ще ги постави на масите за гости – от ресторанта (но трябва задължително да са потвърдили, че могат да го свършат) или някой Ваш познат, който ще иде по-рано в ресторанта. Ако имате координатор или организатор на събитието ще си спестите това притеснение. Много по-уважително е ако поднесете сватбените подаръци за гости лично. За това има два удачни момента. По традиция по време на обяда или вечерята младоженците минават по масите, за да поздравят гостите и тогава им поднасят своето подаръче, приемайки даровете на госта. Ако искате да избегнете този момент може да си организирате посрещане на гостите на входа на ресторанта – с чаша шампанско за наздравица, приемайки даровете и поднасяйки своето подаръче.

     Подаръци за гости на сватбата Подаръци за сватба за гости

   По стара традиция гостите на сватбата са дарявани с кърпичка за спомен и черпени с нещо сладко, с пожелание за сладък живот. В наши дни подаряваме бонбониери от сатен или органза (символичната кърпичка), пълни с бонбони от захаросани бадеми – пожелание за сладък живот, въпреки горчивите моменти (бадема). Формата и цветовете нямат ограничение. Декорирани картонени или стъклени кутийки също се пълнят с бонбони. Снимки в специално изработени рамки или на магнити за сватба са все по-предпочитан подарък. Предлага се и възможност за снимки с гостите индивидуално (идеален момент за това е посрещането по време на коктейла за добре дошли), като снимките се копират, поставят в предварително подготвени рамки и раздават на гостите до края на вечерта. Керамичните фигурки са предпочитан подарък, като всяка фигурка символизира благоденствие, късмет, разбирателство. Пеперуда, лебед, слонче, мида или гълъб можем да изберем подходяща фигурка за темата на сватбеното тържество, а декорирана подходящо да съвпада и с цветовата гама на събитието. Различни и актуални са цветните порцеланови пластики с различни форми и мотиви, както и стъклени и кристални фигурки. Особен интерес в последната година предизвикаха стъклените иконки с посребрено изображение – един наистина различен и ценен подарък.

          Подаръци за гостите на сватба Сватбени подаръци за гостите

Като допълнение към сватбените подаръци за гости може да подготвите и благодарствена картичка. Това прави подаръка завършен и много личен.